Mediation - Baar Advies
18169
page-template-default,page,page-id-18169,page-parent,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Mediation

Mediation

Goed uit elkaar

Conflicten zijn er overal. Het is altijd bij een ander, toch? Maar wat (nou) als je zelf tegen een conflict aan loopt en jullie er samen niet uit komen?  Denk maar eens aan de volgende situaties:

  • Een burenstrijd
  • Een conflict over de erfenis
  • Een conflict met je werkgever
  • Ruzie binnen je relatie
  • Een conflict met een leverancier of klant

Mediation, wat is dat eigenlijk?

Mediation is een manier om zonder rechter samen tot een oplossing te komen voor jullie conflict. Dit door onder begeleiding van een professionele gespreksleider samen in gesprek tot een oplossing te komen. In een veilige omgeving met de gezamenlijke afspraak, dat alles wat besproken wordt, onder de geheimhouding valt.

Wat doet een mediator?

Als samen in gesprek gaan niet werkt dan komt dat vaak omdat er boosheid in de weg zit. Een mediator is dan vaak de oplossing want met een advocaat voor de rechter staan, is wel het laatste wat jullie willen. Een mediator is dan jullie professionele gespreksleider. Hij/zij zorgt ervoor dat beide partijen hun verhaal doen en dat het duidelijk wordt wat de belangen zijn. Een mediator is een professionele bemiddelaar die jullie communicatie en onderhandelingen begeleidt. Een mediator kiest geen kant (zoals een advocaat) en neemt ook geen standpunt in (zoals een rechter). Een mediator vraagt door en vat samen. Net zolang totdat er een door partijen samen gedragen oplossing ontstaat.

Mediation inzetten

Hebben jullie een mediator nodig? Let er dan op, dat deze mediator de accreditaties heeft waardoor deze is aangesloten bij de Raad voor Rechtsbijstand en de MfN.

Meer weten wat een mediator voor jullie kan betekenen? Maak dan een afspraak door onderstaand formulier in te vullen. De kosten van het 1e gesprek komen voor rekening van de mediator.

Mediation bij relatieproblemen of scheiding

De mediator van “Goed uit elkaar gaan”, is gespecialiseerd in 2 soorten mediation:

  1. Het begeleiden van stellen die relatieproblemen hebben en niet zeker weten of ze uit elkaar moeten gaan.
  2. Het begeleiden van stellen die gekozen hebben om uit elkaar te gaan en begeleiding zoeken van een ervaren scheidingsmediator.

Voorkom chaos bij twijfel

Als mediator begeleid ondergetekende jaarlijks rond de 65 stellen. Of dat nou is omdat zij de keuze hebben gemaakt om uit elkaar te gaan of dat zij twijfelen of zij samen kunnen doorgaan (relatiemediation). Door een mediator wordt het zakelijke losgekoppeld van de emotionele kant. Alleen als dit losgekoppeld is, kun jij goede afspraken maken.