Uitvaartverzekering - Baar Advies
44
page-template-default,page,page-id-44,page-parent,page-child,parent-pageid-34,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering

Het is niet iets waar u graag mee bezig zult willen zijn tijdens het leven: uw uitvaartverzekering. Toch bespaart het de nabestaanden een hoop zorgen als u er één keer goed over nadenkt en dit goed regelt. Immers als het moment daar is, dan moeten zij in zo’n korte tijd toch al zoveel regelen. Het is dan niet alleen prettig dat u goed verzekert bent maar ook dat deze verzekering de uitvaart dekt die u zich wenst.

Wat voor een uitvaart wilt u verzekeren?

Dit is de eerste vraag die u zichzelf dient te stellen voordat u een verzekering afsluit. Wat zijn uw persoonlijke wensen met betrekking tot uw uitvaart? Pas als u dit duidelijk heeft, kunnen de kosten worden ingeschat. Om het u makkelijk te maken is er een speciale ‘uitvaartkostenmeter’ ontwikkeld. Hiermee kunt u niet alleen de hoogte van het te verzekeren bedrag bepalen maar legt u tegelijk uw wensen vast. U doet dit door de inventarisatie als pdf te downloaden* en op te slaan.

*Er bestaat de mogelijkheid om uw naam in te vullen en eventueel die van uw adviseur. Deze informatie komt alleen op het pdf document te staan zodat duidelijk is dat het uw wensen betreft. Deze gegevens, evenals uw keuzes worden nergens opgeslagen.

Verzekeringsvormen

Bij uitvaartverzekeringen zijn verschillende verzekeringsvormen te onderscheiden namelijk:

 • Natura verzekering, waarbij de zorg omtrent uw uitvaart volledig uit handen wordt genomen van de nabestaanden. De uitkering vindt plaats in de vorm van dienstverlening.
 • Kapitaalverzekering, welke een vastbedrag uitkeert aan de nabestaanden voor het financieren van uw uitvaart.
 • Mix van beiden (kapitaal- plus naturaverzekering).

Voordelen natura verzekering

 • Lage maandlasten, zeker als je jong begint
 • Nabestaanden hebben minder zorg (minder dingen te regelen)
 • Het basispakket regelt de kist, de verzorging en de opbaring van de overledene en eventuele extra diensten afhankelijk van de verzekeraar
 • Bijverzekeren voor extra diensten is mogelijk

Voordelen kapitaalverzekering

Kapitaal vrij besteedbaar voor nabestaanden

 • Flexibele verzekering

Nadelen natura verzekering

 • Er kunnen extra kosten zijn voor de nabestaanden indien producten of diensten niet in het verzekerde pakket vallen

Nadelen kapitaalverzekering

 • Nabestaanden moeten veel zelf regelen voor uw uitvaart.
 • De maandlasten zijn hoger.

Derde optie: een mix van beiden

Wanneer u heel duidelijk weet wat u wilt dan is een derde optie ook nog een overweging en dat is een mix van beide verzekeringsvormen. Wij adviseren nu er graag over. In alle gevallen is het verstandig om eerst met de ‘uitvaartkostenmeter‘ uw wensen te inventariseren. Bij een advies gesprek lopen wij deze ook eerst met u door om tot de beste aanbieding te komen.