Uitvaartverzekering - Baar Advies
44
page-template-default,page,page-id-44,page-child,parent-pageid-34,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering

Het is niet iets waar men graag mee bezig wilt zijn tijdens het leven. Toch bespaart het de nabestaanden een hoop zorgen als het geregeld is: de uitvaartverzekering. Deze verzekering dekt geheel of gedeeltelijk de kosten van uw uitvaart.

Verzekeringsvormen

Ook bij uitvaartverzekeringen zijn verschillende verzekeringsvormen te onderscheiden namelijk:

 • Natura verzekering
 • Kapitaalverzekering
 • Mix van beiden (kapitaal- plus naturaverzekering)

Bij een natura verzekering wordt de zorg omtrent uw uitvaart uit handen genomen van de nabestaanden. Afhankelijk van de mate van verzekering krijgen de nabestaanden een aantal of alle diensten en producten uitgekeerd. Bij een kapitaalverzekering krijgen de nabestaanden een uitkering in kapitaal waarmee zij de kosten van uw uitvaart kunnen betalen
.

Voordelen en nadelen natura verzekering

 • Lage maandlasten, zeker als je jong begint
 • Nabestaanden hebben minder zorg (minder dingen te regelen)
 • Het basispakket regelt de kist, de verzoring en de opbaring van de overledene en eventuele extra diensten afhankelijk van de verzekeraar
 • Bijverzekeren voor extra diensten is mogelijk
 • Nadeel is dat er extra kosten kunnen zijn voor de nabestaanden indien producten of diensten niet in het verzekerde pakket vallen

Voordelen en nadelen kapitaalverzekering

Kapitaal vrij besteedbaar voor nabestaanden

 • Flexibele verzekering
 • Nadeel is dat nabestaanden een hoop moeten regelen voor de uitvaart.

Verzekerde bedrag en premie

Het type uitvaartverzekering is een persoonlijke keuze. Daarbij spelen zaken als maandelijkse premie en het uit te keren bedrag (kapitaalverzekering) dan wel het verzekerde (basis)pakket (naturaverzekering) een rol. Vraag onze verzekeringsadviseur naar de voorwaarden en mogelijkheden!

UNIEK! De Gooische Uitvaartverzekering

De Gooische Uitvaartverzorging en Baar Financieel Advies hebben gezamenlijk de Gooische Uitvaartverzekering ontwikkeld. Bij het bepalen van de condities hebben wij úw belang vooropgesteld. Daardoor heeft deze verzekering een aantal belangrijke voordelen.

 • Scherpe tarieven uitvaartzorg: De tarieven van de GUV behoren tot de laagste in de markt. Bovendien wordt u automatisch lid van onze vereniging, met recht op 125 euro korting op de uitvaart.
 •  Vrije besteding: Veel uitvaartverzekeringen keren geen geld uit, maar betalen alle uitvaartkosten, waarbij u verplicht bent de uitvaart te laten uitvoeren door een aangewezen uitvaartondernemer. De praktijk leert helaas dat mensen bij deze zogenaamde natura-verzekeringen toch nog vaak tegen (hoge) bijkomende kosten aanlopen. Onze verzekering betaalt gewoon een geldbedrag uit, en laat u volledig vrij in de besteding daarvan. Natuurlijk bepaalt u ook zélf wie uw uitvaart regelt.
 • Eenvoudige acceptatie: De Gooische Uitvaartverzorging ziet het als haar taak voor mensen een waardig afscheid te verzorgen. Wij vinden namelijk dat iedereen daar recht op heeft. Daarom hebben wij met de verzekeraar afgesproken dat wij de drempel voor acceptatie zo laag mogelijk houden. Als extra voordeel geldt dat kinderen tot 21 jaar gratis zijn meeverzekerd.
 • Advies in de buurt: De GUV is al ruim 75 jaar thuis in ’t Gooi en ook Baar Financieel Advies heeft hier zijn wortels. Samen staan wij letterlijk en figuurlijk dicht bij onze cliënten en hun familie. Zeer belangrijk in ons werk, waar kwaliteit sterk samenhangt met persoonlijke begeleiding.

Uitvaartverzekering afsluiten?

Op het gebied van uitvaartverzekeringen werken wij, naast het label Gooische Uitvaartverzekering, ook samen met o.a. onderstaande aanbieders. Interesse in een uitvaartverzekering? Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij helpen u graag!